In Amsterdam wonen = kapotduur
Binnenland

In Amsterdam wonen = kapotduur.

We wisten dat natuurlijk allemaal al, maar uit cijfers van een onderzoek van de Britse makelaar Savills komt naar voren dat Amsterdam de snelst stijgende huizenprijzen heeft van Europa.

Dat is meer dan opmerkelijk. Wij bedoelen, wonen in Amsterdam staat gelijk aan wonen in een riool. Daar gaan de komende gemeenteraadsverkiezingen helemaal niets, nada, nakkes aan veranderen.

Denk aan: liquidaties, spuuglelijke straatverlichting op de Dam, LHBT-mishandelingen, autobranden, rattenplagen, stinkende grachten, tuig in metro's, Jozias van Aartsen als waarnemend burgemeester, de wietwalm die de straten domineert, toeristentsunami's, antisemitistische aanvallen op Joodse restaurants en ga zo maar door.

In amper twaalf maanden tijd is de vierkantemeterprijs van reguliere woningen met bijna 21 procent (!!1!1!) gestegen. Voor een kleine kudt-woning van formaatje bezemkast betaalt u werkelijk waar de hoofdprijs. Dan hebben we het nog niet eens over de gigantische wachtlijsten, alsof u blij moet zijn om in de hoofdstad te kunnen wonen. Lijkt ons eerder een veroordeling.

Einde is in zicht

Van Amsterdam? Nee, van de extreem asociale prijsstijgingen. Maar wel pas over vijf jaar, de komende jaren wordt eerst nog verdere stijging verwacht. Bent u weer lekker mee...

Alle artikelen geladen. Overzicht →