In beeld: De dag van de otter
Foto

In beeld: De dag van de otter.

De dag van de otter. In het leven geroepen omdat het eigenlijk helemaal niet zo goed gaat met de otter, of Lutrinae zoals hij in het Latijn genoemd wordt. Een reden voor een eigen dag, de derde woensdag van mei. In het jaar 2016 is dat 25 mei, vandaag dus.

Het webredactieteam van PowNed heeft een stiekeme voorliefde voor de otter. Na het zien van de onderstaande foto's en filmpjes zal ook uw hart smelten voor de fijnste der marterachtigen. Otters zijn hele normale dieren. Zo ziet een dag uit het dagelijks leven van een otter eruit. Lekker liggen in de zon. otterother_2.jpg Zaterdagavond? POOTJES IN DE LUCHT! otterother_1.jpg Klaar met zonnen of dansen? Even lekker niksen in het zwembad. otterother_3.jpg

via GIPHY

Otters slapen hand-in-hand. Tijd over? Vier de dag van de otter met ons. Klik op het plaatje voor de kleurplaat! otter_kleurplaat.gif Tot slot nog een gedicht (uit 'Het dagjesdier', 1997, door Patty Scholten) De otters Acht otters, bot- en graatvrij, draaien dol en hoepelen en tollen door het water. Wat de een doet, kan de ander acrobater met maar één oogmerk: louter voor de lol. Doen nooit iets rustig, altijd kwiek kwiek kwiek, voelen aan alles met hun drukke handjes, krabben hun jeuk, gapen met spitse tandjes en steeds met een verhoogde motoriek. Een otter bijt of proeft een ander beestje als uitdaging of test - spelen of eten - waarna ze buitelend het hol in gaan. Hun leven is een altijd durend feestje. Hun kommer heet komkommer en ze weten: Depressies komen van de oceaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →