In beeld: groepje kansloze Limburgse scholieren
Binnenland

In beeld: groepje kansloze Limburgse scholieren.

VMBO'ers in Limburg. Laten we er maar niet veel over uitweiden (betekent: uitvoerig bespreken), de kans zit erin dat zij de klok wel horen luiden maar geen idee hebben waar de klepel hangt (betekent: geen moer begrijpen van). We zullen het daarom proberen neer te kwakken in groep acht-taal.

Wat een lol (herkenbaar, WhatsApp-taal) hebben de leerlingen van het Porta Mosana-VMBO in Maastricht gisteren tijdens de laatste schooldag gehad. Naar goed gebruik staat zo'n dag garant voor allerlei stunts of ludieke activiteiten (vijf lettergrepen, betekent bezigheid). Die konden gisteren geen doorgang vinden omdat er nog tentamens waren ingepland.

VMBO'ers gaan VMBO

Maar wacht even. Geen stunts en/of ludieke activiteiten? Dat pikken we niet zonder slag of stoot, zo dacht een kliekje van vier à vijf man over de tegenvaller. Als reactie lieten de VMBO'ers zich van hun VMBO-kant zien. Tafels en stoelen werden opgepakt en door de aula gesmeten.

Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om verdere escalatie (vier lettergrepen, betekent uit de hand lopen) te voorkomen. Er werden geen arrestaties verricht.

Straffen volgen

De school zint op maatregelen. Eén gebrekkig Nederlands sprekende schavuit heeft al straf gekregen; hij moet drie dagen terugkomen naar school en mag niet meedoen aan de activiteiten (betekenis in de tweede alinea) van de Onderwijs Anders-dagen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →