In de regio: Hoeren in 030 en asfalt doodt motorrijder
Binnenland

In de regio: Hoeren in 030 en asfalt doodt motorrijder.

Alle regionale kranten en omroepen proberen de Amerikaanse presidentsverkiezingen enorm te regionaliseren, maar er gebeurde meer in de regio her en der. Voor u een kleine bloemlezing van het nieuws van hedenochtend.

De Groninger die zich gemeld heeft in verband met het dodelijk ongeluk in de stad Groningen zou ten tijde van het ongeval aan de handrem getrokken hebben, dat melden diverse bronnen aan RTV Noord. Bij het ongeval kwam de neef van de verdachte om het leven.

Een ander dodelijk ongeval afgelopen nacht vlak over de grens bij Venlo. Een motorrijder botste daar op een vrachtwagen die een lading gesmolten granulaat vervoerde. Door de knal begon de silo te lekken en daarbij ontstond een vuurzee. De motorrijder werd bedolven onder het smeltende granulaat dat daarna stolde, meldt 1Limburg.

Minder erg

Kleiner leed is er in Friesland en Noord-Holland. In Friesland is een Dokkumer onder toezicht gesteld nadat hij een buurvrouw had geslagen met een bierfles. Bij het dichtslaan van de deur klemde de arm van de vrouw ook nog eens. De Fries werd eerder al opgepakt omdat hij zijn zusje zou hebben bedreigd, meldt WaldNet.

En in het Noord-Hollandse Heemskerk moet een elfjarig jongetje het doen zonder bril. Hij was met een vriendje aan het dollen. Daar was een blanke man van rond de veertig niet van gediend en duwde het jongetje naar de grond en daar sneuvelde zijn bril. Volgens NH zoekt de politie de man nog.

Supersexy

Compleet ander nieuws in een ander deel van de meest Friese provincie van Nederland. De D66 van de Fryske Marren (Friese meren) wil dat het Frysk (Fries) sexier wordt. De in Joure gezetelde democraten zijn anders bang dat de 'taal' uitsterft. Ze vinden dat er meer Friese muziek en musicals moeten komen. De Frysk Nasjonalen (Friese Nationalen) willen nog een stap verder gaan en vragen bedrijven om hun reclame-uitingen in het Fries te doen, dat weten ze dan weer allemaal bij de Leeuwarder Courant.

Ook supersexy nieuws in Utrecht. Daar keren de hoeren weer terug naar het Zandpad. Raad van State heeft de klachten die er liggen tegen de aanleg van het nieuwe gebied ongegrond verklaard. De aanleg van het nieuwe hoerengebied was al begonnen en daar kunnen ze nu mee verder. Dat meldt RTV Utrecht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →