In een bubbel

In een bubbel 

11 augustus 2020 - 10:00

Ik ben het allemaal zo beu, niet te geloven. Zou het aan de coronacrisis kunnen liggen? Dat ik het dus beu ben om anderhalve meter afstand te houden, een in Gent verplicht mondkapje te dragen, niet te hoesten in iemands bakkes, uitkijken dat je zelfs je hond niet besmet, alle deurklinken negen keer per dag ontsmet, en in een bubbel van ten hoogste vijf personen dient te blijven.

Welke vier andere personen? Veronderstel dat ik in een bubbel wil zitten met Gerard Joling, Patty Brard, Jort Kelder, en Angela de Jong, mag dat dan? Ik zou dat wel leuk vinden om met die vier klojo’s op café te gaan, zolang de café’s weer ‘ns open mogen blijven, en dan ouwehoeren tot sluitingstijd, pakweg elf uur, en in Antwerpen half negen ’s avonds, want zoals jullie weten kleurt Antwerpen donkerrood, en vallen de virusslachoffers daar als vliegen, en het is verboden om te suggereren dat ze voornamelijk de klos zijn in joodse en Marokkaanse gemeenschappen.

Hoe komt dat? Nou, joden en Marokkanen zijn onderling zeer lichamelijk met elkaar, hoewel het uiteraard niet zo is dat joden zeer lichamelijk zijn met Marokkanen en omgekeerd. Nee, ik heb in Antwerpen nog nooit een jood een Marokkaan zien omhelzen, maar binnen hun eigen milieu is het handenschudden, knuffelen, kussen, en vastgrijpen troef. Net voor de tweede golf was ik nog even in Antwerpen, en toen zag ik in winkelstraat de Meir twee jodinnen zodanig staan tongzoenen dat de spetters in het rond vlogen. Hoe ik weet dat het jodinnen waren? Door hun pijpenkrullende bakkebaarden.

Maar goed, een bubbel met Joling, Brard, Kelder en De Jong zou tegenwoordig niet echt politiek correct zijn en daarom vervang ik Jort Kelder door Typhoon. Eén zwarte tegenover vier blanken, dat mag wel in deze tijden. Het probleem is dat Typhoon niet meteen een geschikte gesprekspartner is, omdat hij niks te vertellen heeft, moeilijk uit z’n woorden komt, en aan wat hij uitkraamt doorgaans geen touw is vast te knopen. Als eerste Zomergast van dit jaar werd hij via de sociale media en andere debiele communicatiemiddelen te allen kante geprezen, terwijl ik persoonlijk vond dat hij zo aangenaam en begrijpelijk praatte als een kikker met een vod in z’n luchtpijp. Kwaak kwaak kwaak, meer had Typhoon niet te melden.

Desondanks mag hij in m’n bubbel en in café De Zwart zitten we met z’n vijven de toestand van de wereld te evalueren, waarbij de bijdrage van Angela de Jong zich vanzelfsprekend beperkt tot de toestand van de wereld zoals die wordt uitgezonden op tv. Op den duur ben ik haar gekakel beu, en ik maai haar van haar kruk met een uppercut. Als ik dan toch bezig ben geef ik Gerard Joling een schop tegen z’n kloten, gooi ik Patty Brard door het raam, en zeg ik tegen Typhoon: ‘Black Lives Matter, jazeker, maar wil je nu meteen weggaan of je vliegt Pattry Brard achterna.’

Dus ja, mede door de coronacrisis heb ik een korte lont gekregen en ben ik alles beu. In wezen ben ik ook mezelf beu. Je zou me hier moeten zien zitten, met m’n ridicule nieuwe snor. Ik ben helemaal geen snortype, en toch laat ik dat gewas groeien, de duivel mag weten waarom. En dat lange haar van mij, dat trekt net zo goed op niks. En die neus. En die ingevallen wangen. En die fletse ogen. Wat een lamlul ben ik toch. Doch een mens moet verder, en ik mag mezelf en de rest van de wereld dan wel beu zijn, maar wat ik niet beu ben is de liefde. O, wat houd ik van  m’n verloofde Lena en m’n hond Aquí. Met hen in een bubbel van drie is de hemel  op aarde. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.