Upd: Tsjechische ober eist schadevergoeding
Buitenland

Upd: Tsjechische ober eist schadevergoeding.

Het Nederlandse kopschoptuig dat op een terras in het Tsjechische Praag een onschuldige ober in elkaar timmerde, heeft meer aan hun kerfstok dan dat ze zich waarschijnlijk in hun botte hersentjes kunnen voorstellen.

Vandaag doet de belangenbehartiger van het slachtoffer voor het eerst een boekje open over zijn toestand van de ober: "Mirek kan minstens een half jaar niet werken en is bang voor epileptische aanvallen", zegt hij tegen De Telegraaf.

Drie weken in het ziekenhuis

Hij had na de mishandeling drie operaties nodig en verkeerde zelfs een tijd in levensgevaar. Na drie weken mocht hij pas het ziekenhuis verlaten. Niet zo vreemd aangezien het onder drank en drugs verkerende 'stoere mannen'-groepje hem een hersenbloeding, meervoudige kaakbreuk, gebroken oogkas en een gat bij zijn slaap bezorgde.

Dit was nog niet alles: ook kwam naar buiten dat een van hen verdacht wordt van het knijpen in de borsten van een wildvreemde vrouw en het geven van een vuistslag aan haar vriend. Later reisden vrienden van de Tsjechische ober naar Nederland om 'eigen onderzoek' te doen.

Twee kopschoppers nog vast

Twee van de zeven gearresteerde verdachten, fitnesstrainer Armin N. en zijn broer Arash, zitten nog vast en kunnen tien jaar brommen achter de tralies tegemoet zien. Zelfs premier Mark Rutte vond het nodig om hierover zijn mening te geven: "Ik schaam me enorm voor ons land als je ziet wat die lui gedaan hebben. Dat is buitengewoon slecht voor ons imago in het buitenland."

Update 13.51 uur:

De mishandelde Tsjechische ober eist geld van de kopschoppende Nederlanders. Zo is als gevolg van de vechtpartij de schade aan zijn ogen groot: "Ik weet niet of ik weer gewoon kan functioneren want ik zie veel minder", zei hij vandaag tijdens een persconferentie in Praag.

Overigens hebben de laffe daders nooit excuses aangeboden of op welke manier dan ook geprobeerd om met hem in contact te komen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →