Heiloose kinderen moeten gymmen bij de gekken
Binnenland

Heiloose kinderen moeten gymmen bij de gekken.

Gymmen op een GGZ-terrein? In Heiloo kan het. Ouders vreesden voor de veiligheid van hun kroost bij de gymlessen buiten en daarom werden de lessen niet meer op het terrein gehouden, maar vanaf augustus worden ze hervat. 

Om het gevoel van veiligheid te vergroten, kunnen leerkrachten (nog steeds) contact opnemen met een team van GGZ. Zo'n noodnummer was al in gebruik, maar de schooldirecties, de burgemeester en GGZ NHN vonden het "belangrijk dat nogmaals te melden", schrijft NH

Het terrein van de geestelijke gezondheidsinstelling werd volgens de drie partijen al "25 jaar naar volle tevredenheid" gebruikt, met een kleine onderbreking sinds eind juni dit jaar. Dit vanwege eerdere incidenten, zoals een cliënt die een GGZ-medewerkster vorige maand mishandelde en een ontsnapte tbs'er die een oudere vrouw verkrachtte in 2015. 

Schreeuwer in sporthal

Maar er was ook een incident met de kinderen: ""Vorig jaar nog kwam er een man de sporthal binnen en begon te schreeuwen", aldus een van de ouders. "Kinderen hadden daar slapeloze nachten van."

De schooldirecties, de instelling en de burgemeester zeggen dat er "geen directe aanleiding is voor ongerustheid", ondanks de angst van de ouders en de berichten in de sociale media. Daarom worden de lessen op het terrein in augustus weer hervat. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →