Inbrekend krakerstuig valt douchende bewoner lastig
Binnenland

Inbrekend krakerstuig valt douchende bewoner lastig.

De groep kraak-uitgeprocedeerdiërs die in Amsterdam pand naar pand afstruinen, blijken helemaal van God los te zijn. AT5 is er achter gekomen dat een beoogd kraakpand door de kwetsbaren al werd binnengevallen terwijl de bewoner nietsvermoedend stond te douchen.

Dit maakte de inbrekers natuurlijk niet uit, want uitgeprocedeerd zijn = zielig en geeft het recht om alles in eigen hand te nemen, zo leert Jozias van Aartsen zijn onderdanen. De bewoners zijn zowel de overlast als het uitblijven van maatregelen meer dan zat. Vandaar dat ze noodgedwongen nu zelf maatregelen nemen.

Zo prijkt op één van de deuren een briefje met de tekst: 'Niet Kraken! Hier woont iemand'. De wereld op zijn kop als u het ons vraagt en waarschijnlijk geen effectieve maatregel (want alleen in het Nederlands). PVV-leider Geert Wilders heeft op Twitter een alternatief voorgesteld.

Overigens claimt de actiegroep 'We Are Here' niet verantwoordelijk te zijn voor het incident.: "Wij breken geen deuren open van woningen waar mensen wonen", aldus een woordvoerder tegen de Amsterdamse omroep. Zal wel ja.

Wij gingen gisteren nog langs in de gezellige hoofdstad om de situatie met eigen ogen te aanschouwen:

Alle artikelen geladen. Overzicht →