Inbrekers jatten hulpgoederen Rode Kruis op kerstavond

Inbrekers jatten hulpgoederen Rode Kruis op kerstavond 

29 december 2022 - 13:46

Dan heb je ook geen enkel fatsoen in je donder... Op nota bene kerstavond zijn meerdere pallets met hulpgoederen gestolen uit een magazijn van het Rode Kruis in Loenen (Gelderland). Het gaat onder meer om luiers, toiletspullen en kinderspeelgoed, die waren bedoeld voor vluchtelingen in Nederland. Ook hebben de inbrekers gereedschap, AED's, tientallen EHBO-tassen en twee Rode Kruis-busjes gestolen.

"Het is heel jammer dat we deze spullen door diefstal kwijt zijn. We hopen dat de buit wordt teruggevonden, of teruggegeven", aldus Heleen van den Berg, hoofd nationale hulpverlening van het Rode Kruis. Wishful thinking natuurlijk. De busjes zijn later beschadigd teruggevonden. Een van de busjes kan nog gebruikt worden, van de ander is het nog onduidelijk.

"We zijn geschrokken en teleurgesteld dat het magazijn van het Rode Kruis doelwit is van dieven. Misschien beseffen de inbrekers het niet (natuurlijk wel, red.), maar met deze daad steel je niet alleen van het Rode Kruis, maar ook van vluchtelingen. Voor hen was een groot deel van de hulpgoederen bedoeld. Dit gaat om mensen die al veel hebben meegemaakt en vaak alles kwijt zijn", aldus Van den Berg.

De hulporganisatie heeft aangifte gedaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml