Inburgeringscursus niet gehaald? NL: Geen probleem 

18 juni 2018 - 13:59

Zo zit dat dus met die flauwekul die de inburgeringscursus heet, of de flauwekul dat in Nederland een groot aantal hoogopgeleiden het land binnenkomt. In ieder geval is het één van de twee, want uit cijfers van DUO blijkt dat in de afgelopen drie jaar tijd 3023 nieuwe Nederlanders er niet in zijn geslaagd (woordgrapje) hun inburgeringscursus met succes af te ronden. 

Wat is daarop de sanctie? Helemaal niets, heeft geen gevolgen voor hun verblijfsvergunning en mogen dus ook in Nederland blijven. Nederland constateert dat het inburgeringsexamen voor deze migranten ' te hoog gegrepen' is en dus krijgen ze ontheffing. Dan maar niet de arbeidsmarkt op joh, outkiering is ook prima toch!?

Het aantal serie-zakkers bestaat (u verwacht het niet) voornamelijk uit Somaliërs en Eritreeërs, meldt het AD. Die groepen hebben sowieso 'recht' op een verblijf in Nederland.

Aan de andere kant: wie volgens DUO te langzaam inburgert en niet binnen drie jaar slaagt voor de cursus (en niet kan aantonen dat dat komt door beperkte herseninhoud overmacht en/of lange wachttijden, kan een boete krijgen van 1.250 euro. DUO legde die boete de afgelopen drie jaar al 2.704 keer op.

Stichting Vluchtelingwerk is ( a la wij van WC eend adviseren WC eend) daar ontstemd over. Volgens hen ligt het écht allemaal niet aan de nieuwkomers. "We pleiten voor (nog meer) coulance. Asielmigranten zijn vaak echt gemotiveerd om in te burgeren, maar vinden het lastig om de juiste taalschool te vinden." 

Ondertussen wordt u bedankt voor het afdragen van uw sociale premies iedere maand. Gegroet!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie