Incassobureau: Houd klanten weg bij ons
Binnenland

Incassobureau: Houd klanten weg bij ons.

Een incassobureau dat 'medelijden' toont met jongeren en hen wil behoeden voor financiële trobbies, waarbij zij in aanraking komen met een incassobureau. Wat klopt er hier niet?

Incassobureau Intrum heeft onderzoek gedaan naar het betaalgedrag onder jongeren. Blijkt dat een derde van de ondervraagde jongeren financieel op instorten staat. Zestig procent in de leeftijd van 18-24 jaar heeft in het afgelopen jaar weleens een rekening óf te laat, of helemaal niet betaald.

Nou, prima nieuws voor incassobureau's zou u denken. Die leven daar immers van. Hoe meer schuld, hoe mooier. Als er geen schulden meer zijn kunnen die aasgier-bureautjes met hun belachelijk hoge boetebedragen wel opdoeken.

Toch wil Rick Terra, directeur van Intrum, dat ouders en het onderwijs hun plicht doen door beter te informeren over de gevolgen van financiële wanorde. Maar de schuld ligt ook bij de roverheid, die er met het nieuwe leenstelsel voor studenten uitstekend in geslaagd is jongvolwassenen al vroeg kennis te laten maken met schulden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →