Incassobureau stuurt voortaan alleen nog lieve brieven
Buitenland

Incassobureau stuurt voortaan alleen nog lieve brieven.

Intrum Justitia, één van de grootste incassobureaus in Nederland, is het zat om bad cop te moeten spelen en stuurt zijn wanbetalers daarom alleen nog vriendelijke brieven.

Hoewel de Consumentenbond al jaren roept dat dreigende taal niet helpt en problemen juist verergert, werd daar tot op heden niets mee gedaan. Nu is echter ook Rick Terra, directeur van Intrum Justitia, om. “Afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek op universiteiten gedaan en het blijkt dat juridische formuleringen vooral vragen opleveren. Schuldenaren raken gestresst en betalen er niet eerder door.” 

'Effect nu al merkbaar'
De nieuwe lichting brieven van het incassobureau is vriendelijker van toon, bevat geen dreigementen en probeert schuldenaren te bewegen richting een goede afbetalingsregeling, weet AD.nl. Ook het dreigen met hoge kosten en de rechter is verdwenen. Bovendien krijgen mensen voortaan een blad met veelgestelde vragen, plus uitleg over de werkwijze, meegestuurd. Volgens Terra is het effect nu al merkbaar. “Vorderingen worden vlotter geïnd en het aantal klachten is afgelopen jaar met de helft afgenomen ten opzichte van 2015.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →