Incassobureau's verkopen uw betaalgedrag
Binnenland

Incassobureau's verkopen uw betaalgedrag.

Nee maar. De grijpgrage handjes van Nederlandse incassobureau's blijken zonder dat u daarvan op de hoogte bent nog veel meer geld te verdienen aan u, dan 'slechts' aan uw schulden.

Dacht u waarschijnlijk dat u met het betalen van de extra incasso-kosten bovenop een niet-betaalde rekening klaar was, achter de schermen vloeien er nog veeeeeel meer euro's richting incassobedrijven.

Volgens de Groene Amsterdammer, dat zich baseert op een onderzoek van journalistenplatform Investico, is de handel in consumentenprofielen meer dan levendig. Sterker nog: op basis van die gegevens maken telecomproviders en webshops een inschatting hoe kredietwaardig u eigenlijk bent en vooral hoe risicovol u als klant bent.

Mooi feitje: de privacywet schrijft voor dat bedrijven verplicht melding moeten maken van de aan- of verkoop van data. Volgens Investico gebeurt dat echter NOOIT.

Als u denkt dat er per direct actie zal worden ondernemen deze illegale handel tegen te gaan, zit u er waarschijnlijk faliekant naast. Iets met doofpot en verder nooit meer over praten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →