'IND-medewerker liet zich betalen door migranten' 

09 oktober 2018 - 14:10

Groot nieuws, vrinden. De IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) is een medewerker op het spoor die zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan zelfverrijking over de rug van de zielige asielzoeker ernstige belangenverstrengeling.

Dat wil zeggen: de man had naast zijn negen tot vijf-baantje bij de dienst een bedrijf opgericht waarmee hij asielzoekers 'hielp tijdens hun asielprocedure'. Tegen betaling natuurlijk, want voor niets gaat de zon op.

De grote vraag die bij ons rijst: Zijn er onterechte verblijfsdocumenten uitgevaardigd? Die kans is enorm nu blijkt dat de man toegang had tot alle computersystemen van de IND waarmee verblijfsvergunningen worden uitgedeeld.

Of die in dit geval ook daadwerkelijk zijn verstrekt is niet bekend. De IND doet hier intern onderzoek naar. Of de medewerker inmiddels op non-actief is gezet is ook niet bekend. Wat trouwens ook onbekend is, is dat onterechte verblijfsvergunningen eventueel worden ingetrokken. Goh, wat is weinig bekend hè?

Eén ding staat als een paal boven water: met een dusdanig lek als hulp komen de Khalid Jonesjes van deze wereld natuurlijk makkelijk aan een verblaifsvergoennieng. Gelukkig wil de VVD ons beschermen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie