Indiase politie arresteert duif
Raar

Indiase politie arresteert duif.

In India heeft de politie vandaag een duif ingerekend, nadat het dier een dreigbrief bij zich bleek te dragen die was gericht aan de Indiase premier Narendra Modi. De vogel werd bij Pathankot, aan de rand van het gedemilitariseerde grensgebied met Pakistan in de noordelijke staat Punjab, in de kraag gevat. 

In dezelfde regio lanceerde een in Pakistan gebaseerde militante groep in januari een dodelijke aanval op Indiase luchtmacht-militairen, schrijft France24. Volgens de site verklaarde een lokale politiecommissaris vandaag tegenover AFP dat de duif 's avonds was gearresteerd. 

"De grenspolitie vond de vogel met een briefje in het Urdu met iets als 'Modi, we zijn niet dezelfde mensen als in 1971, want nu zijn alle volwassenen en kinderen klaar om te vechten tegen India' erop geschreven", aldus politiebaas Rakesh Kumar.

In 1971 vochten de buurlanden hun laatste echte oorlog uit. Sindsdien heeft India regelmatig te kampen met grensoverschrijdend terrorisme vanuit Pakistan, dat delen van het Indiase grondgebied claimt. Beide landen bezitten kernwapens. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →