Indonesië heeft 'geen ruimte voor homo's'
Buitenland

Indonesië heeft 'geen ruimte voor homo's'.

Indonesië heeft "geen ruimte" voor de homogemeenschap, heeft een woordvoerder van 's lands president laten weten. 

 

 

 

"Rechten op onderwijs en een identiteitsbewijs zijn beschermd, maar er is geen ruimte in Indonesië voor de proliferatie van de LGBT-beweging", aldus Johan Budi. Met andere woorden: de rechten van holebi's worden niet beschouwd als prioriteit.

Holebi's worden in Indonesië al langer getreiterd door islamisten, maar voelen zich nu ook aangetast in hun bestaansrecht door de overheid. Zo werd er recentelijk door een hoge ambtenaar opgeroepen om holebi's te weren van universiteitscampussen, weet The Guardian.

'Homoseksuele levensstijl pervers'

Islamitische activisten proberen ondertussen om seksuele handelingen tussen twee mannen of vrouwen in de wet op te laten nemen als een misdaad. Nahdlatul Ulama, de grootste moslimorganisatie in Indonesië, beschreef de homoseksuele levensstijl begin dit jaar als "pervers" en een "ontheiliging van menselijke waardigheid". 

Diverse homorechtenorganisaties in Indonesië zouden hun deuren al hebben gesloten en medewerkers krijgen te maken met toenemende dreiging. Een lesbische activiste noemt de recente ontwikkelingen in het land "een grote stap achterwaarts". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →