Infantino herhaalt: 'WK Qatar beste OOIT!'

Infantino herhaalt: 'WK Qatar beste OOIT!' 

16 december 2022 - 12:09

Het WK in Qatar is voor Oranje al voorbij, maar de finale en troostfinale moeten nog worden gespeeld. Ondertussen heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino herhaald dat het WK volgens hem het beste WK ooit is.

We hebben al 3,27 miljoen toeschouwers in de stadions verwelkomd", zei hij op een persconferentie in Doha. "De wedstrijden tot nu toe zijn gemiddeld door 52.760 fans bezocht. Dat is een record." Zo gaat dat dus. Bij de FIFA kijken ze weer ouderwets naar de dollars die binnenstromen de kijkcijfers. En dat maakt het WK dus het beste ooit.

"Belangrijk is dat er geen vervelende incidenten tijdens of rond wedstrijden hebben plaatsgevonden", aldus Infantino. "Geen team heeft ook alle duels gewonnen. Dat zegt ook wel iets over de ontwikkeling van het voetbal. Marokko heeft als eerste Afrikaanse landenploeg de halve finale bereikt. En Stéphanie Frappart heeft als eerste vrouw een duel op een WK geleid. Dat was Duitsland tegen Costa Rica. Ze heeft het heel goed gedaan."

Ook staat Infantino achter het verbod op de zogenoemde OneLove-aanvoerdersband tijdens wedstrijden op het WK voetbal in Qatar. "We hebben 211 landen die bij ons zijn aangesloten", zegt hij. "Landen met andere regimes en gevoelens. We moeten bijeen blijven en respectvol voor elkaar zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml