Infiltrant ingezet bij doorbraak moordzaak
Binnenland

Infiltrant ingezet bij doorbraak moordzaak.

De politie heeft een undercoveragent ingezet tijdens de opsporing van de daders van de moord op de Limburger Sven Prins. Het slachtoffer werd vorig jaar september vermoedelijk vermoord door drie Antillianen uit Brunssum. "Prins moest dood, omdat hij wat had geflikt", vertelde ze aan de infiltrant. 

De undercoveragent werd 'vriendjes' met de drie, zij verkochten hem zwaar wapentuig en vertelden alle details over hoe en waarom ze Prins hadden vermoord. De verdachten werden maandag gearresteerd op verdenking van de moord op Prins en van poging tot moord op zijn vriendin Nicky, die deze poging overleefde. Ze zouden Prins hebben vermoord, omdat hij drugs van hen zou hebben geript. Het huis van Nicky zou zijn beschoten. Dit meldt 1L

Donderdag is besloten dat de mannen in de cel blijven, daarnaast worden ze niet alleen verdacht van de moord op Prins maar ook van wapenhandel. Ook werden maandag twee Limburgse politiemensen opgepakt, omdat zij vertrouwelijke informatie zouden hebben gelekt. Zij blijven in hechtenis. 

Het slachtoffer werd op straat geliquideerd met een salvo van vijftien schoten uit een mitrailleur. De Antillianen en Prins zouden elkaar al vaker hebben beschoten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →