Informatie-lekkende politiechef Amsterdam ontslagen
Binnenland

Informatie-lekkende politiechef Amsterdam ontslagen.

Ad Smit, wie kent hem niet? De Amsterdamse politiecommissaris is sinds vanmiddag geen politiecommissaris meer, want hij is ontslagen vanwege verduistering en het lekken van informatie.

Uit een interne integriteitsonderzoek zou blijken dat Smit jarenlang met politiegeld voetbalkaartjes voor vrienden en familie regelde en privé-diners bekostigde. Ook zou hij zijn positie hebben misbruikt om een woning te regelen voor een bekende, meldt De Telegraaf.

De spreekwoordelijke druppel viel toen uit nieuw onderzoek bleek dat hij voor privédoeleinden rond heeft zitten neuzen in het politiesysteem. Hij zou deze informatie gedeeld hebben met een ander.

Mag natuurlijk allemaal niet en dus is het ontslag op staande voet te begrijpen. Al vindt hij zelf van niet. "Ik ben er zelf nooit beter van geworden en vind het ontslag na 46 jaar trouwe dienst erg zwaar", laat hij weten aan de krant voor Wakker Nederland. Ook zegt hij dat zeker tien anderen ook meegeprofiteerd hebben, daar loopt ook nog een onderzoek naar. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →