Update: ING-top moet op hoorzitting tekst en uitleg geven
Binnenland

Update: ING-top moet op hoorzitting tekst en uitleg geven.

Mocht u nou binnenkort moeten onderhandelen over loonsverhoging bij uw werkgever, denk dan even aan dit verhaal. Het salaris van ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers wordt dit jaar flink verhoogd, waardoor de beste man nu ruim 3 miljoen euro per jaar gaat vangen.

Dat is een stijging van liefst 50 procent. Hoe valt dit in vredesnaam te rechtvaardigen? Volgens de Raad van Commissarissen verdient deze man ondanks zijn miljoenensalaris gewoon veel te weinig, vooral als je dat naast het salaris van topbestuurders van andere grote bedrijven legt.

Om het ons leken even uit te leggen, maakt president-commissaris Jeroen van der Veer van de ING in Het Financieele Dagblad een 'treffende' vergelijking waardoor u het meteen snapt: "Ralph Hamers is Eredivisie maar werd Jupiler League betaald".

PvdA wil spoeddebat

O ja, duidelijk. Zeg dat maar tegen het overige personeel, dat per september weliswaar ook een loonsverhoging krijgt, maar dan van een schamele 1,7 procent. 

Hoe dan ook, in het WNL-programma Goedemorgen Nederland reageert PvdA-er Lodewijk Asscher op dit nieuws, hij noemt het "schaamteloos" van de ING. Zijn partij heeft via Kamerlid Henk Nijboer alvast een spoeddebat aangevraagd in de Tweede Kamer.

Update 10.21 uur:

De Tweede Kamer is op zijn zachtst gezegd not amused en laat de ING op het matje komen. Na een salarisverhoging voor de topman van ING moet president-commissaris Jeroen van der Veer op een hoorzitting tekst en uitleg komen geven. Een meerderheid steunde het voorstel hiertoe van D66-Kamerlid Jan Paternotte. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →