Inlichtingen onder de maat bij terrorismebestrijding
Binnenland

Inlichtingen onder de maat bij terrorismebestrijding.

Nederland zou meer geld moeten steken in het verzamelen en analyseren van informatie over potentiële terroristen. Inlichtingen vormt momenteel namelijk de 'achilleshiel' van terrorismebestrijding.

Dat zeggen anonieme bronnen bij Terrorismebestrijding tegen de NOS. Dat zou komen omdat door reorganisatie veel mensen 'die het vak nog moeten leren' zijn overgeplaatst op nieuwe functies. Ook zou door bezuinigingen bij de AIVD aan het begin van de huidige kabinetsperiode veel kennis en ervaring verloren zijn gegaan.

Wel is er de afgelopen tijd veel geld gestoken in de Dienst Speciale Interventies (DSI). Maar om aanslagen te voorkomen is het beter dat nu de focus komt te liggen op het verzamelen van informatie.

Anis B.

Dat elk stuk informatie cruciaal kan zijn, bewees de aanhouding van terreurverdachte Anis B. in Rotterdam. Die aanhouding was alleen mogelijk omdat de Franse politie zijn telefoonnummer vond bij een onderzoek. In Rotterdam wist men niets over Anis B. en de munitie die in zijn huis te vinden was.

Alle artikelen geladen. Overzicht →