Inspectie neemt tientallen 'malafide' taxi's in beslag 

11 oktober 2018 - 12:08

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het helemaal gehad met omstreden taxibedrijven rond Amsterdam en Schiphol. Naar eigen zeggen is het bezig een "krachtig signaal" af te geven en heeft het daarom tientallen taxi's in beslag genomen van bedrijven die de regels aan hun laars lappen.

De taxibedrijven waar het hier om gaat, lijken "aan de voorkant'' hun zaken netjes op orde te hebben. Ze staan ingeschreven als taxibedrijf en hebben een vergunning. "Maar zodra ze aan de slag gaan, blijkt er veel mis", aldus een woordvoerster tegenover het ANP.

Zo worden boordcomputers die de rijtijden moeten bijhouden expres losgeknipt, blijkt er geen administratie te bestaan, 'verdwijnen' bedrijven ineens en als er vragen komen van bijvoorbeeld de inspectie zijn er zogenaamd "ICT-problemen", ontdekten de inspecteurs. 

Een geluk: u blijkt als klant over het algemeen niet direct de dupe te zijn, maar u heeft dan ook niet direct door wat voor gevolgen het kan hebben voor uw veiligheid als een taxi bijvoorbeeld niet goed onderhouden is of als de chauffeur zich niet aan de voorgeschreven rij- en rusttijden houdt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie