Inspectie: Toezicht op Utrechtse tramschutter faalde

Inspectie: Toezicht op Utrechtse tramschutter faalde 

27 mei 2021 - 14:54

Je verwacht het niet hé...? De inspectie Justitie en Veiligheid concludeert na onderzoek dat de communicatie tussen de politie, gemeente, GGZ en andere instellingen over de problemen van de Utrechtse tramschutter Gökmen T. wel een tikkeltje beter had gekund.

Niet dat daarmee twee jaar geleden het noodlottige moment in de tram op het 24 Oktoberplein voorkomen had kunnen worden, haast de inspectie zich om te zeggen, maar een en ander had wel wat sneller opgepakt kunnen worden. Zo wisten de gemeente Utrecht en de reclassering bijvoorbeeld helemaal niets af van T's problemen.

Die 'problemen' leidden ertoe dat meneer al lang vóór de dag dat hij naar zijn pistool greep en vier mensen het hiernamaals injoeg, al geradicaliseeerd was. "Zij hebben voor de aanslag de problematiek van hem niet goed genoeg met elkaar besproken en aangepakt. Daarmee hebben ze de risico's voor de samenleving niet zo klein mogelijk gemaakt."

Helaas, Mea Culpa en volgende keer beter zullen we maar zeggen. Het is wel te hopen dat de Utrechtse instanties wat dat betreft snelle leerlingen zijn, want de Domstad schijnt wat potentieel geradicaliseerde tramschutters betreft een tikkende tijdbom te zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.