Internist Evelien Peeters: 'Laat kinderen op natuurlijke wijze afweer opbouwen'

Internist Evelien Peeters: 'Laat kinderen op natuurlijke wijze afweer opbouwen' 

01 juli 2021 - 16:18

Deze week reizen Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman naar Utrecht om daar vanuit een moestuin te praten met internist Evelien Peeters, een vrouw die zich durft uit te spreken tegen het coronabeleid. Ook gaat ze in op de vraag of het wel verstandig is om kinderen een vaccin toe te dienen.

In haar vrije tijd is Peeters voorzitter van de Stichting Artsen Covid Collectief, een groep van 1500 artsen en medisch professionals die zich zorgen maakt over de enorme negatieve effecten en schade van het huidige coronabeleid in Nederland, waarover ze een brief schreef naar de politiek, waar maar weinig mee is gedaan.

Maar waarom is het dan zo dat het huidige beleid is zoals het is? "Ik snap dat je aan de voorzichtige kant gaan zitten, maar dan nog is er proportionaliteit. We weten dat 85 procent van de mensen niet ziek wordt van corona of alleen ziek met een snottebel. Het grootste deel van de mensen die in het ziekenhuis zitten behoren tot een heel duidelijke risicogroep: overwicht, suikerziekte, chronische aandoeningen. Laten we ons daar op richten met behandelingen, vaccinatie, maatregelen en voorlichting", aldus Peeters. 

De langetermijneffecten van de coronavaccins zijn niet voldoende onderzocht en dus zou je ze zeker niet aan (gezonde) kinderen moeten geven: "We weten niet zeker wat de effecten over 2 of 5 jaar zijn. En die vaccins geven we aan een groep die nauwelijks risico loopt", zegt Peeters. "Je moet zorgen dat de mensen die niet kwetsbaar zijn het krijgen. Laat jongeren leven en naar festivals gaan. Laat ze in contact komen met het virus, juist in de zomer."

Luister hier naar de nieuwe aflevering van OP Z'N KOP! Of bekijk 'm hier op video!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml