Introductie

Introductie 

02 december 2019 - 11:42

Zoals m’n tienduizenden fans weten ben ik de befaamde Vlaamse schrijver Herman Brusselmans. Hoe ben ik zo beroemd geworden? Wel, door het schrijven van ettelijke romans, columns, korte verhalen, toneelstukken, gedichten, essays, berichten op de sociale media, en een biografie van Zwarte Lola. 

Maar nog beroemder ben ik geworden door veel op de televisie te verschijnen, zowel in Vlaanderen als Nederland. Zo heb ik twaalf keer in De wereld draait door gezeten. Een dertiende keer kwam er niet van, omdat ondertussen Matthijs van Nieuwkerk boos op mij was. Dat zat zo: Matthijs voelde grote kriebels voor Carice van Houten, en toen bleek dat Carice van Houten grote kriebels voelde voor mij en niet voor Matthijs. Ik kende Carice oppervlakkig, nadat ik een paar jaar geleden met haar een dubbelfotoreportage had beleefd ten bate van het Vlaamse vrouwenblad Nina. De shoot vond plaats in hotel L’Europe in Amsterdam, en Carice en ik brachten een hele dag met elkaar door. Ik werd gefotografeerd in mooie pakken, sjieke broeken en truien, en erg dure schoenen. Carice, op haar beurt, droeg voor de ene foto een beha en een slipje, voor de andere een bikini, en voor weer een andere praktisch niks. Men kan begrijpen dat er een immense seksuele spanning tussen ons heerste, en in elkaars ogen konden we lezen dat we maar een klein duwtje meer nodig hadden om in een erotisch pandemonium te belanden.

Dat duwtje kwam er niet, omdat de toenmalige manager van Carice, Janey van Ierland, het afblokte. Om de een of andere reden vond Van Ierland mij niet de geschikte partij voor Carice, ofschoon we allebei vrijgezel waren en ons allebei op de top van ons creatieve kunnen bevonden, en allebei zin hadden om de sappen te laten stromen. Doch Van Ierland wilde me niet eens het telefoonnummer van Carice doorspelen, en verbood Carice om het zelf aan mij te geven. Dus namen Carice en ik afscheid, en later vernam ik via diverse bronnen dat ze op die dag in L’Europe stapelverliefd op mij was geworden, maar daar verder niks mee deed, omdat verschillende klojo’s in haar omgeving vonden dat zo’n van oorsprong Vlaamse boerenjongen te min was voor Carice. Hoe dan ook heeft Matthijs van Nieuwkerk het me nooit vergeven dat Carice zo onuitsprekelijk in de ban was van mij en niet van hem, ergo: ik werd niet meer uitgenodigd door De wereld draait door.

Maar geen paniek: de andere toptalkshows, Pauw en Jinek nodigden mij wel uit. Ik vernam via diverse bronnen dat Eva Jinek stapelverliefd op mij was geworden, maar daar kon niks van in huis komen omdat ik ondertussen m’n Grote Liefde Lena had ontmoet, met wie ik een langdurige, exclusieve eeuwigheidsrelatie was begonnen. Eva Jinek was hierdoor zo ontgoocheld dat ze besloot om de liefde af te zweren, nog louter voor het geld te leven, en derhalve te verkassen naar RTL.

Maar goed, wat ik bedoel is dat m’n roem zich steeds maar verder uitbreidt, en dat ik in diverse geledingen van onze samenleving zo ongeveer beschouwd word als een halfgod. Ook op deze plaats zal ik bewijzen dat ik deze eretitel met vreugde en waardigheid zal dragen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie