Iraanse tv censureert grensrechter, want blote vrouwenbenen

Iraanse tv censureert grensrechter, want blote vrouwenbenen 

15 april 2021 - 14:32

Zoals u ongetwijfeld weet worden voetbalwedstrijden van de Engelse Premier League over de hele wereld uitgezonden. Zo ook in Iran. Afgelopen zondag bijvoorbeeld konden kijkers op de staatstelevisie genieten van de wedstrijd Tottenham Hotspur tegen Manchester United. 

Er was echter één probleem: een van de leden van het arbitrale trio was een VROUW, ene Sian Massey-Ellis. Het is namelijk 2021 en dus mogen vrouwen zelfs in de conservatieve mannenwereld die het profvoetbal heet meedoen. En omdat vrouwen nou eenmaal het ook warm krijgen als ze sporten, droeg deze vrouw een korte broek. Gewoon net zoals de mannen dat ook doen, is normaal weet u.

Maar blote vrouwenbenen, dat kan natuurlijk niet, dacht het Iraanse regime. En dus greep de regie in telkens als Massey-Ellis in beeld dreigde te komen door andere beelden te tonen. Een luchtshot van het stadion bijvoorbeeld, of beelden van de steegjes eromheen. "Censuur zit in het DNA van deze Islamitische republiek. Maar we mogen deze praktijken niet als normaal aanzien. Dit is niet onze cultuur. Dit is een repressief regime”, zo post burgerrechterorganisatie My Stealthy Freedom op Facebook. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.