Irritant kind verandert in stokstaartjeskiller
Binnenland

Irritant kind verandert in stokstaartjeskiller.

Weliswaar in Hongarije gebeurd, maar feit is helaas dat kinderen in dierentuinen altijd zwaar irritant gedrag vertonen. Denk aan: schreeuwen, rennen, hyperventileren, op ramen bonzen in de hoop een reactie van een dier uit te lokken etc. Ouders en/of begeleiders zijn nóg erger, die lachen uit onwetendheid (of onmacht) vaak hun tanden bloot.

Want supergrappig, zo oordeelt de gemiddeld begaafde ouder die zich om onverklaarbare reden heeft voortgeplant. Minder leuk was het vorige week in de Kecskemeti Zoo, toen een twaalfjarige jongen zijn tengels door de tralies van het stokstaartjesverblijf stak en hij daarop gebeten werd door de zwangere bewoner Zara.

Zara liet niet los, het joch schudde wild met zijn hand waardoor het stokstaartje op de grond viel. Dat was het einde van stokstaartje Zara, die overleed aan de gevolgen van die smak.

Dit tot immens verdriet van dierenvrienden en vooral de directeur, die Zara een half jaartje op zijn kantoor liet wonen. Hij wijt de tragische dood aan, jawel, de ouders en begeleiders. Zij hebben volgens hem "geen tijd om hun kinderen uitleg te verschaffen over respect voor de natuur en het leven."

Met het jongetje gaat het niet al te best. Hij ontvangt inmiddels doodsbedreigingen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →