IS-bruidje Nikki blijft in de bak tot rechtszaak volgend jaar

IS-bruidje Nikki blijft in de bak tot rechtszaak volgend jaar 

01 december 2022 - 12:53

Dat moest er nog eens bijkomen, maar toch: Syriëgangster Nikki S. blijft - gelukkig maar voor uw veiligheid - in de gevangenis in Zwolle tot haar rechtszaak volgend voorjaar inhoudelijk behandeld kan worden. Dat heeft de rechtbank van Rotterdam vanmorgen bepaald. 

Er moeten nog verschillende getuigen worden gehoord, waaronder een politieagent die veel contact had met de ouders van de 38-jarige vrouw en bewijs zegt te hebben gezien dat erop wijst dat ze deel uitmaakte van de terroristische organisatie IS.

Nikki uit Berkel en Rodenrijs zegt zelf dat ze wel in Syrië is geweest, maar niet aan de gewapende strijd deelnam of die heeft gesteund. De politieman die haar ouders regelmatig sprak, zegt foto's en filmpjes te hebben gezien waarop de vrouw in Syrië en mogelijk ook in Irak haar sympathie voor IS toonde en ook met wapens op de foto stond.

Ze emigreerde in 2012 met haar Turkse man naar Turkije. Een jaar later zou het stel zich hebben aangesloten bij IS in Syrië. Nikki zou daarover gezegd hebben dat echte moslims bij IS horen en dat Syrië haar land was waar haar mensen woonden. Haar bewegingen door de hele regio gingen ook grotendeels gelijk op met de bewegingen van IS-strijders. 

Tijdens de strijd in Syrië zou haar man om het leven zijn gekomen. Nadat IS was verslagen kwam de Nederlandse vrouw in verschillende Koerdische kampen terecht en uiteindelijk weer in Turkije. Dat land leverde haar in juni van dit jaar uit aan Nederland.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml