IS-bruidje Tugba moet 18 maanden brommen

IS-bruidje Tugba moet 18 maanden brommen 

03 augustus 2023 - 16:25

De rechtbank in Rotterdam heeft de 33-jarige Tugba T. uit Utrecht - niet (of wel?) de vrouw op de foto - veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan acht voorwaardelijk. Dat vindt de rechter wel voldoende in dit geval blijkbaar.

Deze Tugba reisde met haar Turkse echtgenoot in september 2014 vanuit Turkije naar Syrië. Door met haar echtgenoot een gezamenlijke huishouding te vormen, steunde ze hem om deel te nemen aan IS. Daarmee is ze schuldig bevonden aan de voorbereiding en bevordering van terroristische misdrijven.

Het openbaar ministerie had graag gezien dat deze vrouw 3,5 jaar achter de tralies zou verdwijnen, maar de rechter vindt dit niet nodig omdat er geen bewijzen zijn dat ze overtuigd was van het gedachtegoed van IS en ook heeft ze geen activiteiten verricht die rechtstreeks verband houden met de doelen van IS.

Nee, ze vond het vast vreselijk allemaal. Verder vond de rechter het zielig dat deze Tugba een gebrekkige ontwikkeling heeft gehad en ze na haar vlucht uit IS-gebied gevangen is genomen. Ja, echt heel zielig allemaal. En ga nu maar brommen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml