CBS: Nederland loopt warm voor vluchtelingenopvang 

27 maart 2018 - 10:38

Hallo, barmhartige Samaritanen. Wat fijn dat de peilingsgoeroes van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) netjes voor u hebben uitgezocht hoe de Nedermensch staat tegenover de opvang van vluchtelingen. Met een overweldigende meerderheid van 77 procent blijkt dat de animo voor opvang gigantisch groot is.

Slechts een schamele acht procent is hier fel tegen gekant. Dan blijft er nog vijftien procent over, zij zijn van mening dat...Oh, zij hebben hier geen mening over.

Maar hoe zit het dan met het nationale veiligheidsgevoel? Die cijfers laten een andere kant van de optimistische Nederlander zien, want alhoewel driekwart van de ondervraagden dus vrolijk wordt van het binnenhalen van immigranten, is één op de vijf Hollanders pessimistisch gestemd als het gaat over de invloed van vluchtelingen op de veiligheid binnen onze landsgrenzen.

Verrijking voor Nederland

Om nog even wat te goochelen met cijfers: 30 procent van u ziet vluchtelingen als een verrijking voor Nederland, 40 procent is het daar pertinent mee oneens.

Bron: de gebruikte grafieken zijn afkomstig van de website van het CBS.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie