IS blijft doorgaan en dreigt met meer aanslagen
Buitenland

IS blijft doorgaan en dreigt met meer aanslagen.

Wel ja, wij konden het wel verwachten in deze dagen van vrede en gezelligheid: Islamitische Staat, de terreurorganisatie die op sterven na dood zou moeten zijn, dreigt met het plegen van aanslagen.

Via Telegram verspreidt Nashir News Agency (de traditionele spreekbuis van IS) een reeks dreigementen aan het adres van: de VS, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Italië en onze zuiderburen.

Pieter van Ostaeyen, een Belgische arabist en jihad-kenner maakte dit bekend. Het is niet voor het eerst dat IS dit soort bedreigingen de wereld instuurt. Meestal doen ze dit rond nationale of christelijke feestdagen. Volgens de Belg is het de bedoeling om paniek te zaaien.

Dat België ook opduikt in de berichten is niet verbazingwekkend, er zijn immers aanslagen in Brussel geweest en de voorbereidingen van Parijs. Ook zijn er veel strijders vanuit het land naar het kalifaat vertrokken, en er wonen nog veel IS-aanhangers.

Ons landje werd niet genoemd in de dreigementen op Telegram. Wel werden er nog afgelopen kerstavond in Rotterdam vier terreurverdachten opgepakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →