IS geobsedeerd door lingerie
Raar

IS geobsedeerd door lingerie.

Iraakse troepen hebben nabij Mosul een poster gevonden waarop tekeningetjes te zien zijn van slipjes. Volgens het regime van Islamitische Staat moeten mensen lang en loszittend ondergoed dragen. En Westers ondergoed is streng verboden. 

Mannen en vrouwen die onder het regime van Islamitische Staat leven, moeten zich aan rigoureuze regels houden. Naast hun hoofd en haar bedekken, mogen ze niet roken, geen muziek maken, niet sporten en moeten ze loszittende kleding dragen. Maar daar houdt het niet op, want lingerie is dus absoluut verboden. 

Waarom de lingeriekeuze zo belangrijk is? Omdat de profeet volgens de Koran loszittend ondergoed droeg , dus moeten mannen dat nu ook doen, aldus Arabist Fred Leemhuis in het AD. "Gesloten organisaties zoals Islamitische Staat* zetten zich af tegen de buitenwereld", zegt hij. "Dit doen ze om zichzelf af te zonderen van anderen. Het versterkt de onderlinge band. Mannen hebben baarden en vrouwen moeten zich volledig bedekken. Zo zijn ze direct herkenbaar. Het is voor IS niet alleen een manier om een band te creëren, maar ook om controle uit te oefenen over de burgers in hun gebied."

* het AD schrijft hier 'Islamitische Islam', maar dat wordt vermoedelijk niet bedoeld

Alle artikelen geladen. Overzicht →