IS-kids terug? Túúrlijk!

IS-kids terug? Túúrlijk! 

31 oktober 2019 - 12:34

Als geen Nederlander (of Belg, Brit, Duitser of een andere Europeaan) IS-kinderen terug wil, weet je één ding zeker: ze komen terug. Vooral als een EU-commissaris, in dit geval Julian King die over veiligheid in Europa gaat, terugkeer van IS-larven verwelkomt. De mededeling van King is de opmaat naar een geregisseerde terugkomst, zonder dat wij dat willen. Maar dat is wat politici doen; burgers negeren die ze in het zadel hebben geholpen. Vooruitblikken, anticiperen en voorkomen zit niet in hun DNA. En ondanks dat ze zullen beargumenteren dat het IS-kwaad niet in het DNA van die kinderen zit, is de praktijk anders. 

Iedereen heeft medelijden met kinderen die onder afschuwelijke omstandigheden opgroeien, en geen kind is verantwoordelijk voor de daden van zijn ouders. Maar het gaat hier om kinderen van mensen die het niet verdienen om nog één gezellige dag in hun leven mee te maken. Kinderen die door hun ouders mentaal zijn verminkt. Die opgevoed zijn in een omgeving waar hen met de paplepel werd ingegoten dat vrouwen minderwaardig zijn, niet-moslims het schuim der aarde is, de baan van papa bestaat uit ongelovigen vermoorden en mama meehelpt aan verkrachtingen.

De beelden van kinderen die executies uitvoeren zijn zonder moeite te vinden op internet. Kinderen die warme bedjes hadden moeten hebben, speelgoed (roze én blauw) en iPads waarop ze zich kunnen laten ‘influencen’ door YouTubers van wie ik de namen allemaal niet ken. Ja, dat verdienen ze. Maar hun ouders vonden het beter om hun kroost mee te nemen naar de hel op aarde, op te voeden in een moordzuchtige omgeving en vol te proppen met antiwesterse waanbeelden. Hun ouders faalden en veranderden in staatsgevaarlijke terroristen. En nu mogen wij de rekening betalen?

Zelfs mijn niet-moederhart is van mening dat die kinderen in die zandbak een leven verdienen. Maar tot welke leeftijd zijn het nog ‘onschuldige’ kinderen die gezond kunnen leren denken? In welke Europese samenleving krijg je het voor elkaar om deze kinderen van hun ouders te scheiden en op te laten groeien in veilige, seculiere pleeggezinnen? In welke samenleving zeggen we ‘Wir schaffen das’, zonder dat we grootouders de kans geven hun IS-kids alsnog te verzieken? In welke samenleving krijgen psychologen, gezinsbegeleiders en onderwijzers het voor elkaar deze met haat doordrenkte kinderen bij te draaien tot burgers die geen wrok zullen koesteren voor ons?

Het antwoord laat zich raden!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie