'IS-leden' slopen transgender
Buitenland

'IS-leden' slopen transgender.

Een transgender is zaterdagavond in het Belgische Etterbeek flink bewerkt met een mes door twee mannen die, naar eigen zeggen, lid zijn van terreurgroep Islamitische Staat.

Sharky, een 26-jarige transgender van Tunesische afkomst, werd onder andere in zijn buik gestoken en moest opgenomen worden in het ziekenhuis, weet Bruzz.

De man werd al meermaals bedreigd: "Het begon al via de sociale media. Ik probeerde eerst de bedreigingen niet serieus te nemen, ook al maakten ze duidelijk dat ze lid waren van Islamitische Staat. Ze zeiden dat ze me zouden doden in de naam van God en van mij een voorbeeld zouden maken voor jongeren die de religieuze wet niet naleven." 

"Het waren dezelfde personen als in Tunesië", vertelt Sharky. "Ze zeiden mij dat ze enkel een formeel bevel afwachtten om me te kunnen onthoofden. Ik vrees enorm voor mijn leven."

Een Brusselse onderzoeksrechter is op de hoogte van de zaak, maar zegt dat er nog geen bewijzen zijn omtrent de motieven van de daders. Er is nog niemand aangehouden in de zaak. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →