'IS-leider Al-Baghdadi wéér dood'
Buitenland

'IS-leider Al-Baghdadi wéér dood'.

De doodverklaringen van Abu Bakr al-Baghdadi leken even in ruste, maar er is er weer eentje opgedoken.

Deze keer zou de IS-leider gewond zijn geraakt of zelfs overleden bij luchtaanvallen, rapporteert Heavy News op basis van nog niet geverifieerde inlichtingen. Tijd voor een overzicht van de vorige keren dat de opperhaatbaard verwondingen opliep dan wel het loodje legde.

2015: een explosief jaar
Bij een luchtaanval in het Noorden van Irak, nabij de Syrische grens, zou Abu in maart 2015 gewond zijn geraakt. Tot genoegen van de fans liet hij in mei van zich horen middels een geluidsopname van de gebruikelijke haatzaaierij. In oktober was het weer raak - of toch niet? - bij een aanval door de Iraakse luchtmacht, maar in december konden de relifanaten des kalifaats wederom opgelucht ademhalen dankzij een filmpje waarin al-Baghdadi de status van IS bejubelde.

2016: bijna gelukt
Ook 2016 deed een paar nobele pogingen om uit te groeien tot het sterfjaar van de man. Volgens de Iraakse staatstelevisie zou de terreurleider op 9 juni weer gewond zijn geraakt bij een luchtaanval, deze keer door de Yankees. Een paar dagen later zou hij daadwerkelijk zijn gestorven bij een Amerikaanse luchtaanval, maar niet veel later deed onder meer Independent het af als nepnieuws.

Met drie terreurbroeders ondervond al-Baghdadi in oktober jongstleden dat haat blijkbaar ook door de maag gaat. Ze liepen een "ernstige vergiftiging" op na het nuttigen van een middagmaal in Mosul.

2017
To be continued...

Alle artikelen geladen. Overzicht →