Is Nederland niet gewoon te vol? 

11 juni 2023 - 10:57

In de één-na-laatste aflevering van Rutger en de Nationalisten worden drie mensen gevolgd die actief zijn in de politiek en tegen het huidige immigratiebeleid zijn. Zij delen dezelfde mening: Nederland is vol, de grenzen moeten dicht.

Sebastian is persvoorlichter van de PVV en vindt dat immigranten een grotere bijdragen moeten leveren aan de samenleving dan de traditionele Nederlander: “Als je hier niet bent geboren vind ik eigenlijk wel dat je een extra stapje moet zetten. Niet alleen maar die samenleving veel overlast en geld kosten”. Dat is een opvallende uitspraak aangezien hij zelf uit Colombia is geadopteerd. Hij heeft het daarmee eigenlijk ook over zichzelf, al ziet hij dat zelf heel anders.

Ook Michel, beroepsdemonstrant, is tegen het huidige beleid. Eigenlijk is hij gewoon tegen alles. Met zijn eigen partij hoopt hij te kunnen infiltreren in de politiek en te kunnen regeren: “Rutte kan niet eens voor 18 miljoen mensen zorgen, laat staan voor 50 miljoen. Nederland is gewoon vol”. Hij hoopt bij de komende verkiezingen op vijf zetels, als dat niet lukt geeft hij zijn missie op en vertrekt hij naar Spanje. Om daar zelf als immigrant te leven.

Marco is fractievoorzitter en raadslid bij Forum voor Democratie in Zoetermeer. Hij vergelijkt het nationalisme met vaderlandsliefde: “Als wij tegen migranten zeggen, jullie moeten inburgeren. En je hebt niet als maatschappij of als land de trots op je eigen identiteit. Wat is dan die inburgering? Wat is het Nederlander zijn en wat betekent dat?” Volgens Marco is iedereen die bijdraagt aan de Nederlandse samenleving een Nederlander. Over nieuwkomers heeft hij een heel ferm standpunt: “Gewoon grenzen dicht”. Ook dat zijn duidelijke woorden aangezien zijn eigen vrouw uit Roemenië komt.

Klik hier om de hele aflevering van Rutger en de Nationalisten terug te kijken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml