'IS-paspoort' gaf 30 asielzoekers toegang tot NL
Binnenland

'IS-paspoort' gaf 30 asielzoekers toegang tot NL.

De immigratiedienst faalt blijkbaar keihard. Het is regelmatig voorgekomen dat asielzoekers met valse Syrische papieren binnen onze landsgrenzen zijn beland, zelfs als die paspoorten geregistreerd staan omdat terreurgroepen als IS ze mogelijk gebruiken. 

Uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid die zijn opgevraagd door NRC-Next, blijkt dat in 2015 en 2016 ongeveer dertig asielzoekers ons land zijn binnengekomen met een paspoort die om deze reden gesignaleerd staat.

Dat zit zo: IS en andere jihadistische groepen hebben bij veroveringen in Syrische steden duizenden blanco paspoorten buitgemaakt. Het gaat om lege paspoortboekjes waarin nog persoonlijke gegevens kunnen worden ingevuld. Handig! Want op die manier is het kinderspel om 'fort Europa' binnen te treden.  

Maar, er is geen reden voor paniek: zoals u weet doen de Nederlandse inlichtingendiensten volgens Kasja Ollongren het verder fantastisch en na onderzoek is geen van de asielzoekers bestempeld als een gevaar voor de nationale veiligheid. Iedereen kan dus opgelucht ademhalen!

Alle artikelen geladen. Overzicht →