IS publiceert testament Brussel-terrorist
Buitenland

IS publiceert testament Brussel-terrorist.

Mediakanaal Furat van terreurbeweging Islamitische Staat heeft het testament van Khalid El Bakraoui, de terrorist die zich op 22 maart opblies in het metrostation van Maalbeek, gepubliceerd. Daarin roept El Bakraoui alle moslims op tot de jihad en spreekt hij zijn afkeer uit tegen de westerse maatschappij. 

Dat is te lezen in het AD. "Dachten de ongelovigen dat men hen moslims zou laten vermoorden zonder te reageren?", zo luidt het begin van zijn testament. Hij verwijst hiermee naar 'genocides' in Palestina, Bosnië, Tsjetsjenië, Birma, China, de Filipijnen en Irak, waarbij miljoenen mensen de dood vonden door het Westen. En het is nog niet gestopt, schrijft hij. "De kruisvaarders hebben zich nog maar eens verenigd om de gemeenschap van Mohammed uit te moorden."

Ook spreekt hij zijn afkeer tegen de westerse maatschappij uit. Vooral de manier waarop er met vrouwen wordt omgegaan, en dan in het bijzonder in shampooreclames, stuit hem tegen de borst. "De vernedering is zo ver gekomen dat ze om shampoo te verkopen een naakte vrouw tonen, in vitrines op elke hoek van de straat. Wie zich zo gedraagt kan het welzijn van de vrouw niet voor ogen hebben", concludeert hij. "In plaats van moslimlanden binnen te vallen en vrouwen te bevrijden, zouden jullie je beter ontdoen van jullie trottoirs (verwijzing naar prostitutie, red.), van jullie pornofilms, van jullie shampooreclame en dergelijke."

Ook de moderne wetenschap moet het ontgelden. "Als jullie zeggen dat het DNA van de aap lijkt op dat van de mens, dan zeggen we dat het DNA van het varken nog meer lijkt op dat van de mens. Jullie zijn een volk dat weinig weet. Jullie stammen niet af van varkens en nog minder van de aap, maar jullie lijken er door jullie zedelijk gedrag wel erg op."

Het vijf pagina's tellende testament bevatte opvallend genoeg geen nieuwe foto, slechts een politiefoto en een foto van de aanslag in de metro. 

 

Meer lezen over Islamitische Staat?
Alle artikelen geladen. Overzicht →