IS-strijder: vrouwen verkrachten = normaal 

19 februari 2017 - 12:29

Volgens de vorig jaar in het Iraakse Kirkuk opgepakte 21-jarige IS-militant Amar Hussein is het verkrachten van vrouwen doodnormaal. De ernstig verwarde man stelt dat jonge mannen dat 'nodig hebben'. Bovendien zouden lokale IS-commandanten de terroristen aansporen zoveel mogelijk vrouwen te verkrachten.

Hussein vult momenteel zijn dagen eenzaam in een cel, waar hij de Koran uitpluist om 'een beter mens' te worden. Dat dat nog niet helemaal is gelukt blijkt wel uit het feit dat hij naast het goedpraten van zijn om en nabij tweehonderd verkrachtingen, ook geen enkele moeite lijkt te hebben met het doden van mensen.

Zo zou hij volgens Reuters een einde hebben gemaakt aan de levens van minimaal vijfhonderd mensen. Hussein: "Zeven, acht, tien in één keer. Dertig of veertig mensen. We namen ze mee in de woestijn en doodden ze. Ik liet ze neerknielen, bond ze een blinddoek voor en schoot een kogel door hun hoofd. Ook dat was normaal."

In zijn lokale moskee was het volgens de terrorist een imam die net zo lang op hem insprak, totdat hij zich aansloot bij al-Qaida. Hussein stelt dat de oorzaak van zijn misdaden gezocht moet worden in het feit dat hij uit een gebroken gezin komt en in armoede leefde: "Ik had geen geld, er was niemand die me zei 'dit is verkeerd, dat is goed'. Er was geen werk. Ik had vrienden, maar niemand gaf me goede raad."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie