IS-strijder wandelt ongemoeid door NL
Binnenland

IS-strijder wandelt ongemoeid door NL.

Hee hallo, onderdanen van WimLex en prinses Mazzima. Black Friday vandaag, in de rij bij bakker AbdoelKareem Hafid Mohammed de 69e is het daarom drukker dan normaal. Komt dan weer door de megakorting van 3 eurocent op Turks brood, afkomstig uit Nederland.

Terug naar het nieuws dan, Nederland welvaartsland laat een 31-jarige strijder van Islamitische Staat ongestoord met valse documentatie door polders en steden wandelen.

Maar hè, u hoeft zich echt geen zorgen te maken. Volgens bronnen rond de veiligheidsdiensten is het pas de allereerste keer dat een Syrische terreurfanaat de weg naar Nederland heeft gevonden. Sure.

Betonblokken en bloembakken

Het dreigingsniveau hoeft dan ook geen millimeter omhoog te worden bijgesteld. Waarom zou dat ook eigenlijk nodig zijn, dankzij dit soort figuren hebben we toch al prachtige betonblokken en bloembakken die u een gevoel van schijnveiligheid moeten uitstralen?

De Syriër schijnt in september een bijeenkomst in debatcentrum De Balie in Amsterdam te hebben bijgewoond, waar hij werd herkend door activisten van 'Raqqua is Being Slaughtered Silently'.

Kodakmomentje mislukt

De arme activisten hebben naar eigen zeggen 'geprobeerd een foto van hem te maken', maar kregen geen toestemming van de hoofdpersoon.

Als men die foto echt zo graag had willen maken, dat had men die gewoon gemaakt. Waarom zou je daar toestemming voor moeten vragen? Kulverhaal van de bovenste plank dus, als u het ons vraagt.

Nadat het Kodakmomentje heimelijk mislukte, sloeg de man op de vlucht. Een beveiliger van De Balie, we weten allemaal wat de toelatingseisen voor de opleiding Beveiliging zijn, kreeg het niet voor elkaar de terrorist in spé te achterhalen. De daarna gealarmeerde politie kwam te laat.

Nogmaals dus: geen enkele reden voor paniek. De AIVD heeft uw rug. Het is immers, en dat willen we graag benadrukken, pas de eerste keer dat er een strijder van Islamitische Staat opduikt binnen onze landsgrenzen..

Alle artikelen geladen. Overzicht →