'IS stuurt terreurvrouwen terug voor aanslag'
Buitenland

'IS stuurt terreurvrouwen terug voor aanslag'.

Schokkende onthullingen van een Antwerpse gevangengenomen Syriëstrijder: IS heeft zeker twee Belgische vrouwen en een Nederlandse vrouw opgeleid om bij terugkeer in Europa dood en verderf te zaaien.

"Ze zijn getraind in explosieven en moeten die in Europa gebruiken", meldt Het Laatste Nieuws nadat het naar eigen zeggen de verhoren van deze man heeft ingezien. Een van hen zou de vrouw zijn van Sharia4Belgium-kopstuk Hicham Chaib. Wie de Nederlandse vrouw is, is onbekend.

IS zou de vrouwen een uitgebreide terroristen-cursus hebben gegeven. "Ze leerden hoe je met explosieven moet omgaan, waarna ze ook voorbereid werden om via Turkije naar Europa te reizen", aldus de door Syrische Koerden opgepakte haatbaard.

Overigens was niet iedereen in het Kalifaat even blij met het feit dat de vrouwen getraind werden en met wapens rondliepen. Jezelf opblazen voor het zelfbedachte hogere doel dient tenslotte wel een mannelijk voorrecht te blijven.

Uit de verhoren werd niet duidelijk wanneer de vrouwen zijn getraind en of ze daadwerkelijk zijn vertrokken. Misschien hebben we ze ondertussen wel allang binnengehaald. Er is echter goed nieuws: we hebben net van minister Kasja Ollongren gehoord dat de AIVD puik werk levert, dus u hoeft zich nergens druk om te maken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →