Islamitische organisaties naar Europees Hof om boerkaverbod
Binnenland

Islamitische organisaties naar Europees Hof om boerkaverbod.

Het boerkaverbod blijft de gemoederen bezig houden. Verschillende Nederlandse moskeekoepels leggen zich niet neer bij het verbod tot het dragen van gezichtsbedekkende kleding en onderzoeken of het zin heeft om naar het Europees Hof voor de rechten van de mens te stappen.

Volgens het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH), waarbij 28 moskeeën uit Den Haag, Leiden en Gouda zijn aangesloten, is het verbod op de gezichtsbedekkende sluier betuttelend en in strijd met de Europese rechten van de mens, meldt BN De Stem.

"Het verbod riekt naar de terugkeer van de spruitjesgeur van de jaren vijftig en de bijbehorende vertrutting. "Het voelt als een anti-moslimwet, en is in strijd met het recht op religie, zorg en mobiliteit. De dames zijn niet gevaarlijk", aldus Abdelhamid Bouzzit van de SIORH in Den Haag.

Volgens hem zijn er bovendien andere dingen die wel gevaarlijk zijn en waar geen verbod op is: "Mijn buurman zit vol tatoeages en heeft een pitbull. Dàt vind ik bedreigend, maar het wordt niet verboden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →