Islamitische Staat doodt 40 burgers om 'hoogverraad'
Buitenland

Islamitische Staat doodt 40 burgers om 'hoogverraad'.

Terreurvereniging Islamitische Staat (IS) heeft in de Iraakse stad Mosul 40 burgers om het leven gebracht omdat ze hoogverraad zouden hebben gepleegd. Dat hebben de Verenigde Naties (VN) vandaag bekendgemaakt.

De lichamen van de doden werden volgens SkyNews aan elektriciteitspalen in de stad gehangen, als waarschuwing voor andere burgers die het wagen om te heulen met de vijand, in dit geval de Koerdisch/Iraaks/Amerikaanse/sjiitische coalitie die Mosul omsingeld heeft.

Bij de stad Hamman al-Alil werd een massagraf ontdekt met zeker 100 lichamen. Het was één van meerdere massagraven in het gebied. De slachtingen kwamen aan het licht nadat een slachtoffer deed alsof hij dood was. Uiteindelijk kon hij ontsnappen aan de terreur van IS.

Mocht u denken dat alleen burgers moeten oppassen voor de moordende bende, dan heeft u het goed mis. Zes IS-leden zijn namelijk ook onthoofd omdat ze gedeserteerd waren.

Mosul wordt al enkele weken van alle kanten bestookt. De miljoenenstad is de laatste belangrijke plaats in Irak die in handen van IS is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →