'Islamofobe' posters bij Europees Parlement verwijderd 

08 oktober 2018 - 16:16

Oh help... Het Europees Parlement heeft het in zijn hoofd gehaald om grote posters in Brussel en Straatsburg op te hangen die volgens sommigen getuigen van islamofobie.

Op de banners wordt een vrouw met een hoofddoek afgebeeld met daarnaast de tekst: "Omdat we samen moeten werken om migratie onder controle te krijgen" en maken deel uit van een campagne om mensen over te halen in mei een stem uit te brengen voor de Europese verkiezingen.

Sajjad Karim, een Britse conservatieve Europarlementariër die in een werkgroep zit die lidstaten moet helpen islamofobie te voorkomen, kruip echter in de slachtofferrol en maakte bezwaar. De afbeelding geeft volgens hem de boodschap dat het onder controle krijgen van migratie gelijkstaat aan het beperken van het aantal moslims dat Europa binnenkomt.

De communicatieafdeling van het parlement zegt dan ook heel nederig sorry tegen hen die er aanstoot aan hebben genomen, meldt parlementsvoorzitter Antonio Tajani aan Karim. Er was geen sprake van kwade opzet, schrijft hij. Om het goed te maken verdwijnen de posters "zo snel mogelijk" uit het straatbeeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie