Islampartij NIDA schopt raadslid op straat
Binnenland

Islampartij NIDA schopt raadslid op straat.

Het is hommeles bij de Rotterdamse islampartij NIDA. De partij heeft het vertrouwen in zijn tweede man, Aydin Peksert, opgezegd en hem eruit geschopt.

De vertrouwensbreuk begon volgens het partijbestuur toen Peksert eerder al plannen maakte voor afsplitsing van de partij en NIDA als geheel benadeelde door een en ander te delen op social media, staat te lezen in een verklaring.

De spreekwoordelijke druppel was dat Peksert vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt, onder andere aan partij DENK. Zoals u weet gaat die partij ook meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Havenstad. Deze week was er onenigheid ontstaan tussen de verschillende partijleden van NIDA over mogelijke samenwerking, meldt RTV Rijnmond

Het is trouwens zeker niet de eerste keer dat er een afsplitsing in de Rotterdamse gemeenteraad plaats vindt. Eerder stuurde D66 ook al iemand de laan uit en maakte Mohammed Anfal de overstap van Leefbaar naar NIDA omdat hij zich een 'excuus-Marokkaan' voelde.

Peksert, die zegt dat het bestuur van NIDA 'iets te verbergen' heeft en volledig in paniek is, laat weten deze periode als eenmansfractie verder te gaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →