Islamscholen: Stuur uw kind niet naar islamschool 

31 juli 2017 - 09:27

Islamitische basisscholen uit de regio Amsterdam roepen ouders massaal op om hun kind niet naar de omstreden nieuw te openen islamitische middelbare school van de Stichting Islamitisch Onderwijs te sturen. De bestuursleden zijn namelijk volgens hen "cowboys zonder oog voor het algemeen belang". Nou als zelfs zij dat zeggen...

Een rondgang van het NRC leert ons dat werkelijk IEDEREEN tegen de komst van de nieuwe school is. De vier besturen van in totaal vijftien islamitische basisscholen hebben vandaag een gezamenlijk statement naar buiten gebracht waarin ze zeggen dat het SIO niet te vertrouwen is en "totaal geen ervaring of affiniteit met onderwijs" heeft. Eentje noemt hen zelfs een "stelletje idioten".

Ondertussen is ook de gemeente Amsterdam geen trek in de school. Van wethouder Simone Kukenheim (D66) mag er wel een islamitische middelbare school komen, als die maar niet door het SIO gerund wordt. De voltallige gemeenteraad laat weten achter haar te staan.

Frustrerend

Eerder gaf staatssecretaris Sander Dekker al aan dat hij het frustrerend vindt dat hij tóch de komst van de nieuwe school moet bekostigen. Vooral omdat Abdou Khoulani, secretaris van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) én tevens Haags raadslid van moslimpartij Partij van de Eenheid, drie jaar geleden een steunbetuiging aan IS op zijn Facebookpagina plaatste.

De enige die wel vindt dat de school er mag komen is de Raad van State. O ja, en één islamitische basisschool. Dat belooft wat!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie