Islamschool krijgt ondanks list geen geld
Binnenland

Islamschool krijgt ondanks list geen geld.

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft terecht geweigerd om een nieuwe Haagse middelbare school voor islamitisch en hindoeïstisch onderwijs te bekostigen. Dit oordeelt de Raad van State (RvS).

Stichting De Ozonlaag had de minister om geld gevraagd voor een nieuwe scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Den Haag, op islamitische én hindoeïstische grondslag.

Een uitgenast trucje om optimaal de onderwijskas te kunnen plunderen, want de stichting had twaalf verschillende aanvragen gedaan voor scholen. De combinaties waren islamitisch onderwijs met onder meer katholiek, protestants-christelijk, gereformeerd en hindoeïstisch onderwijs. Dit om aan een bepaald aantal 'potentiële leerlingen' te kunnen voldoen. Dekker concludeert hieruit dat de stichting koste wat kost een islamitische school wil vestigen.

Volgens de Afdeling bestuursrechtspraak "kan bij een combinatie van verschillende levensbeschouwelijke of religieuze richtingen niet klakkeloos worden volstaan met een optelsom van het leerlingenpotentieel van elke afzonderlijke richting'', zoals de stichting heeft gedaan.

De Hindoeraad Nederland en de Vereniging Islamitische Schoolbesturen Organisatie hebben eerder aangegeven dat zij niet zitten te wachten op deze school, van de omstreden voorzitter, bestuurslid en penningmeester van Stichting De Ozonlaag Soner Atasoy. Hij is ook de man achter de omstreden islamschool die wél open mag. Dit tot afgrijzen van Dekker en de Amsterdamse wethouder van onderwijs Simone Kukenheim, die vrezen dat er kindertjes zullen worden geïndoctrineerd in de radicale madrassa.

Alle artikelen geladen. Overzicht →