Islamschool misbruikt gemeentegeld; verbouwt 'sultanesk' 

19 april 2018 - 08:47

Leefbaar Rotterdam is ontstemd over het kostenplaatje dat de verbouwing van de islamitische middelbare school Avicenna College met zich heeft meegebracht. Miljoenen extra werden er over de balk gesmeten omdat het complex zonodig voorzien moest worden van marmeren vloeren en peperdure kroonluchters.

De gemeente Rotterdam draaide volledig op voor de verbouwing van het tot voor kort verouderde onderkomen. Wanneer de belastingbetaler de portemonnee trekt is het voor de islamieten blijkbaar simpel: leegroven tot de laatste stuiver en waar mogelijk zelfs het portemonneeleer nog verpatsen.

Van u, voor hen

En dus schonk u hen marmeren vloeren, gescheiden gebedsruimtes, kroonluchters, een mozaïek en meer Arabische elementen. Of het pand inmiddels niet meer wegheeft van een moskee dan een onderwijsinstituut? Naar eigen zeggen wil de school gewoon de islamitische identiteit uitstalen.

Terugbetalen

Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar vindt het allemaal leuk en aardig, maar weigert de gemeente met een dergelijke kostenpost op te zadelen. Ze eist gedegen onderzoek naar hoeveel de verbouwing tot een 'sultanesk' pand heeft gekost en wil dat de school dit geld netjes terugbetaalt.

Ibn Ghaldoun 2.0

Voor wie het niet weet, het Avicenna College is Ibn Ghaldoun in een nieuw jasje. Op die school ging werkelijk alles fout wat er maar fout kan gaan. Zo was het onderwijs van bedroevend niveau, was de boel financieel allesbehalve op orde en dealden leerlingen in examens.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie