Deze vrouw is niet aan het rennen

Islamschool: 'Rennen zorgt voor ontmaagding' 

23 april 2015 - 08:40
Een islamitische school in Australië heeft volgens voormalige leraren meisjes verboden om te rennen. De activiteit zou namelijk de maagdelijkheid van de meisjes kunnen verpesten.
In een brief, die in handen is van The Victoria Age, staat dat de directeur van de school, Omar Hallak, gelooft dat meisjes ontmaagd kunnen worden wanneer ze te veel rennen en dat ze onvruchtbaar kunnen worden wanneer ze bijvoorbeeld een been breken. Daarom heeft de directeur sporten verboden waarbij de meisjes te veel moeten rennen. Boze leerlingen schreven een brief naar de directeur om hun ongenoegen te uiten. "We zijn dan wel meisjes, maar dat betekent niet dat we niet kunnen rennen. Er staat ook nergens in de heilige geschriften dat we niet mogen rennen", zo staat in de brief. Frustratie Een voormalige leraar die ontslagen werd, bevestigt het verhaal: "Ik kijk gefrustreerd en boos terug op mijn tijd bij die school. Ik probeerde toegewijd te blijven en de studenten te helpen, maar uiteindelijk had ik het gevoel dat de kinderen daar niet alle kansen kregen die ik vroeger wel kreeg." Eén van de ouders van de leerlingen zegt dat het allemaal onzin is: "Ze spelen basketbal en rennen net als iedereen." De claims zijn volgens haar dan ook "onzin" en maken haar "ziek zowel als moeder als als moslim". De directeur van de school, Omar Hallak, heeft eerder als eens gezegd dat de Islamitische Staat een zionistisch complot is waarmee de VS de olieprijzen wil beheersen.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie