'Islamschool speelt vals met hindoes'
Binnenland

'Islamschool speelt vals met hindoes'.

In Den Haag komt mogelijk een heuse islam-hindoe-hybride middelbare school, en deze krijgt kritiek uit werkelijk iedere hoek. Zo is men bang voor slecht onderwijs en worden de motieven van de initiatief nemende stichting De Ozonloog in twijfel getrokken.

Desh Ramnath van de Hindoe Raad Nederland stelt dat "de islam en het hindoeïsme niet samengaan op één school". Daarnaast suggereert hij dat de hindoe-kindjes alleen worden gebruikt om aan het minimale aantal leerlingen te komen. Hindoe-ouders zouden bovendien totaal geen behoefte hebben hun kinderen bij welpen uit de schoot van Mo te stoppen, aldus het AD.

De gemeente Den Haag is bunzig over het onderwijsniveau van de school. Het fiasco van het Islamitische College in Amsterdam ligt nog vers in het geheugen. Dit multiculturele orgasme werd voortijdig geëindigd op last van de Onderwijsinspectie.

Vanuit islamitische hoek wordt er ook nog een duit in het zakje gedaan. Zo zou De Ozonlaag het dagboek van Mo wel heel erg secuur lezen. De Dienst Uitvoering Onderwijs zal over zes weken uitspraak doen over de doorgang van de school.

Alle artikelen geladen. Overzicht →